קדירה דרום אמריקאית
מצרכים :
2 עצמות בקר
5 ק"ג בשר שפונדרה (מס' 8) / אסאדו חתוך לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
3 בצלים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות
2 קולורבי קלופים חתוכים לקוביות גדולות
5-10 שיני שום קלופות
פטריות שמפיניון (סלסילה)
100 גרם רסק עגבניות
½ ליטר בירה לבנה
2 כפות מרק בקר או תיבול צלי
3 עלי דפנה
½ כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
אופן ההכנה :
- משמנים עם שמן הזית היטב את ה , ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מכניסים את כל ירקות השורש פנימה ומאדים כחמש דקות. לערבב מידי פעם..
- מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב. את הבשר יש להניח במרכז התבשיל, ולדאוג שלא ייגע בתחתית הסיר ולא יבצבץ בראש התבשיל.
- בתוך שתי כוסות מים מוסיפים את תיבול הצלי, רסק העגבניות, מלח ופלפל. מערבבים היטב ויוצקים על התבשיל.
- מוסיפים את הבירה ומבשלים בחום נמוך כשלוש שעות מבלי לערבב. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים (שהכמות שלהם צריכה להגיע עד לחמישית מכמות התבשיל). במידת הצורך מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.
בתאבון 🙂