אסאדו – מהו אסאדו ? איך ועם מה עושים אסאדו ?
מהו "אסאדו"? – פרוש המילה אסאדו הוא צלוי בספרדית ומכאן השם לשיטת הצלייה הנהוגה בדרום אמריקה.
איך עושים אסאדו ? – אין ספק שהספורט הלאומי בישראל הוא לעשות "על האש" או ל"מנגל" בלשון העם, כמעט כל ישראלי ייתן לך עצה או שיטה איך לעשות על האש ואיך מתפעלים מנגל.
האסאדו היא שיטת צלייה אחרת לחלוטין ואין עושים אסאדו כמו שעושים על האש במנגל רגיל.
העיקרון הכי חשוב בעשיית אסאדו בניגוד למנגל הוא שאת נתח הבשר שמים במרחק גדול מהאש לצלייה ארוכה ומומשכת, בדרך כלל כשעושים אסאדו משתמשים בנתחים גדולים של בשר במשקל של קילוגרם אחד או יותר ובעיקר נפוץ השימוש בנתח בשר עם עצם הנקרא שופנדרה למרות שאפשר בהחלט להשתמש גם בנתחי אנטירקוט, סינטה וכו'…
גם הגריל לאסאדו בנוי אחרת מהגריל או המנגל המסורתי בו אנו משתמשים בדרך כלל בארצנו, גריל האסאדו או הפריז'ה בפי הדרום אמריקאים בנוי כך שניתן לשנות את גובה הרשת מעל הפחמים באמצעות מנואלה או מתלה מתכוונן ובאפשרותנו לכוון ולקבע את גובה הרשת בהתאם לנתח הבשר אותו אנו צולים ולפי עוצמת החום במנגל אובמדורת הגן לפי כמות העץ והגחלים הבוערים בתוכם, גם הרשת של הפריז'ה בנויה מברזל זווית כך שכל נוזלי ושומני הבשר מתנקזים הצידה ואינם נופלים על הגחלים ויוצרים טעמים לא רצויים בבשר.
השיטה הנפוצה להכנת אסאדו היא על ידי הבערת עצים בגריל הפריז'ה או במדורת הגן ותליית נתח הבשר במרחק של 20 עד 40 ס"מ מעל האש באמצעות הרשת המתכווננת או ווי התליה והצלבים כשמדי פעם מורחים את הבשר בתערובת שמן זית מלח ופלפל שחור ולבסוף מגישים אותו עם רוטב צ'ימצ'ורי שהוא תערובת תבלינים עם שמן זית פטרוזיליה שום וחומץ.
בתאבון (-: