הוראות הפעלה ובטיחות לגריל גז :
בטיחותך ובטיחות בני משפחתך קודמים לכל – וודא כי הגריל תקין לפני הפעלתו :
*לפני הפעלה וודא כי גריל הגז נקודת הגז וחיבורי הגז נבדקו ע"י טכנאי גז ונמצאו תקינים ובטיחותיים לשימוש.
* במקרה סתירה בין הוראות אלו להוראות היצרן / יבואן – הוראות היצרן/יבואן קובעות.
* קרא והבן את הוראות הבטיחות והשימוש שסופקו לך יחד עם גריל הגז שרכשת.
* וודא כי אין דליפות גז כתוצאה מהובלה וההרכבה ובדוק את כל חיבורי הגז והאביזרים טרם ההפעלה.
* במקרה של ריח גז / דליפת גז יש לסגור מייד את ברז הביטחון.
במקרה דליפה – כבה כל להבה גלויה – סגור את ברז הביטחון – פתח את מכסה הגריל אסור להפעיל מכשירי חשמל ומכשירים סלולאריים – יש להתקשר לטכנאי / חברת הגז.
* זהירות הגריל ואביזריו חמים מאוד בעת פעולתם ועלולים לגרום לכוויות .
* הרחק מקרבת הגריל גז כל חומר דליק.
* הגריל גז ניזון מגפ"מ בלבד.
* אין להפעיל את גריל הגז כאשר מיכל הגז בתוכו.
* אין להשאיר גריל דלוק ללא השגחה.
* אין לבצע שנוי בגריל או באביזריו.
* תיקון גריל יבוצע ע"י החברה / טכנאי מטעמה או טכנאי גז.
* חובה להשתמש בווסת גז 30 מיליבר – אין להשתמש במקור גז / חיבור גז שאינו מווסת.
* זהירות – בדוק היטב את צינור הגז הגמיש העשוי מגומי – צינור- ישן / סדוק / חתוך / פגום אסור בשימוש יש להחליף בצינור חדש ייעודי לגז.
* יש לבצע ניקוי של הצינורות הוונטוריים של מבערי הגז לפני הפעלה מחודשת לאחר אחסון ממושך ולוודא כי אין קורי עכביש וחרקים או לכלוך שיפריעו לפעולתם התקינה.
* בעת טיפול / ניקוי של גריל הגז אספקת הגז תהיה סגורה.
בדיקת דליפות גז:
בדיקת דליפות גז תתבצע לאחר הרכבה / הובלה ולאחר כל החלפת מיכל גז או חיבור מחדש לנקודת גז.
בדיקת גז תתבצע באמצעות תמיסת סבון ומים או באמצעות מכשיר יעודי לאיתור דליפות גז – אסור בשום פנים ואופן לבצע בדיקת דליפות גז באמצעות גפרור בוער או להבה.
הדלקה :
* לפני ההדלקה וודא כי הגריל והרשתות ומגש האיסוף נקיים משומנים העלולים להתלקח , וכי אין חומרים דליקים בתוך ארונית האחסון.
* פתח את אספקת הגז לגריל הגז.
* פתח את מכסה גריל הגז – אין להדליק גריל גז כשמכסה הגריל סגור.
* העבר את כפתור ההפעלה של המבער למצב הפעלה / ON והצת את הלהבה באמצעות ההצתה שעל כפתור המבער או באמצעות כפתור ההצתה הנפרד, וודא כי המבער נדלק היטב – במידה ויש מספר מבערים חזור על פעולה זאת עבור כל מבער בנפרד עד להדלקת כל המבערים הרצויים.
– במידה והמבער לא נדלק יש לחזור על הפעולה שנית.
– במידה ויש ריח גז והמבער לא נדלק יש לסגור את המבער למצב כיבוי / OFF להמתין 5 דקות כשהמכסה פתוח ואז לנסות שוב .
– הפעלה ראשונית הדלק את הגריל למשך 20 דקות על מנת להיפטר מריחות וחומרי ייצור.
סגור את מכסה הגריל והבא את הגריל לטמפרטורה הרצויה לצלייה על פי מד הטמפרטורה שעל המכסה .
שמן קלות ונקה את רשתות ומשטחי הצלייה באמצעות חצי בצל טבול בשמן .
הנח את המזון שברצונך לצלות על משטחי הצלייה והפוך / צלה על פי מידת המוכנות הרצויה.
– במידה ויש התלקחות כתוצאה מטפטוף שומן על המבער הרחק את הבשר מעל וסגור את המבער עד לכבוי ההתלקחות – אסור לשפוך מים על ההתלקחות .
אל תאפשר ללהבות המבער להגיע למזון הלהבות יגרמו לטעם שרוף ולחריכת המזון.
כיבוי :
העבר את כפתור ההפעלה למצב כיבוי / OFF סגור את ברז הביטחון.
לאחר התקררות הגריל גז נקה את הגריל ודאג לכסותו בכיסוי מתאים מוולץ לאחסן במקום מוצל ויבש.
בתאבון (-: