אסאדו – מהו אסאדו? איך עושים אסאדו? מוקד חום

אין ספק שהספורט הלאומי בישראל הוא לעשות "על האש" או ל"מנגל" בלשון העם, כמעט כל ישראלי ייתן לך עצה או שיטה איך לעשות על האש ואיך מתפעלים מנגל.

מהו אסאדו?

פירוש המילה אסאדו הוא "צלוי" בספרדית – ומכאן השם לשיטת הצלייה הנהוגה בדרום אמריקה.

האסאדו היא שיטת צלייה אחרת לחלוטין ולא עושים אסאדו כמו שעושים "על האש" במנגל רגיל.

העיקרון החשוב ביותר בעשיית אסאדו

העיקרון הכי חשוב בעשיית אסאדו (בניגוד למנגל) הוא שאת נתח הבשר שמים במרחק גדול מהאש לצלייה ארוכה וממושכת.

כשעושים אסאדו משתמשים בנתחים גדולים של בשר במשקל של קילוגרם אחד או יותר. בעיקר נפוץ השימוש בנתח בשר עם עצם הנקרא קשתית/שופנדרה, למרות שאפשר בהחלט להשתמש גם בנתחי אנטריקוט, סינטה וכו'.

את נתחי הבשר שמים לצלייה ממושכת במרחק גדול יחסית מהגחלים/עצים.

ההבדל בין גריל רגיל לגריל אסאדו

גם הגריל/מנגל שונה בצורה ובמבנה:

גריל רגיל (נפוץ בישראל)

  • משתמשים ברשת קבועה
  • מרחק קבוע מהאש
  • צלייה מהירה בחום גבוה

גריל אסאדו (פריז'ה)

בגריל אסאדו (הפריז'ה בפי הדרום אמריקאים) או במדורת הגן שלנו ניתן לשנות את גובה הרשת מעל הפחמים באמצעות:

  • ידית מנואלה – לכוונון גובה הרשת
  • מתלה מתכוונן – המאפשר לקבע את גובה הרשת בהתאם לנתח הבשר

זה מאפשר לכוון את עוצמת החום הרצויה בהתאם לכמות העץ והגחלים הבוערים.

המבנה המיוחד של רשת האסאדו

הרשת של גריל אסאדו/פריז'ה בנויה אחרת מאשר רשת של מנגל או גרילים רגילים והיא עשויה מברזל זווית כך שכל הנוזלים ושומני הבשר מתנקזים הצידה ואינם נופלים על הגחלים ויוצרים טעמים לא רצויים בבשר.

רשת גריל אסאדו מברזל זווית לניקוז שומנים

גריל אסאדו איכותי ומקצועי מבית מוקד חום

רשת אסאדו מיוחדת עשויה מברזל זווית לניקוז מיטבי של שומנים ונוזלים

איך מכינים אסאדו? השיטה הנכונה

השיטה הנפוצה להכנת אסאדו היא על ידי הבערת עצים בגריל האסאדו בצד או במדורת הגן עד להפיכתם לגחלים והעברתם מתחת לנתח הבשר התלוי במרחק של 20 עד 40 ס"מ מעל האש.

באמצעות הרשת המתכווננת או ווי התליה משנים את המרחק של נתח הבשר מהאש.

הסוד לאסאדו מושלם

הסוד לאסאדו מושלם הוא סבלנות והקפדה על כך שנתח הבשר יעבור צלייה איטית וממושכת תוך שמירה על חום קבוע ומתאים למידת העשייה המבוקשת.

בשר אסאדו תלוי על מתלה מעל גחלים במדורת גן
צלייה איטית של נתח בשר בשיטת אסאדו מעל גחלים במרחק מבוקר

טיפים להכנת אסאדו מושלם

הכנת הבשר

מומלץ למרוח לפני את הבשר בתערובת:

  • חרדל
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

"לסגור" אותו על ידי צלייה קלה לפני העשייה.

ההגשה

להגיש בסוף עם רוטב צ'ימצ'ורי שהוא תערובת:

  • תבלינים
  • שמן זית
  • פטרוזיליה
  • שום
  • חומץ

סיכום – למה אסאדו שונה?

קריטריוןמנגל רגילאסאדו
מרחק מהאשקרוב (5-10 ס"מ)רחוק (20-40 ס"מ)
זמן צלייהמהיר (10-30 דקות)ארוך (2-4 שעות)
גודל נתחיםקטנים-בינונייםגדולים (1+ ק"ג)
רשתקבועהמתכווננת
חוםגבוהנמוך ומבוקר
תוצאהקריספי מבחוץרך ועסיסי

בתאבון!

זקוקים לעזרה?

התקשרו: 1-700-55-95-95
מייל: heatcenter@gmail.com

קראו גם:

גריל פחם אסאדו במוקד חום
מדורת גן לאסאדו ובישול
כל הגרילים באתר מוקד חום
מדורת הגן פינת האש בגינה