אסאדו – מהו אסאדו ? איך עושים אסאדו ? מוקד חום
אסאדו – מהו אסאדו ?איך עושים אסאדו ?

אין ספק שהספורט הלאומי בישראל הוא לעשות "על האש" או ל"מנגל" בלשון העם, כמעט כל ישראלי ייתן לך עצה או שיטה איך לעשות על האש ואיך מתפעלים מנגל.

מהו "אסאדו"? – פרוש המילה אסאדו הוא צלוי בספרדית ומכאן השם לשיטת הצלייה הנהוגה בדרום אמריקה.
האסאדו היא שיטת צלייה אחרת לחלוטין ולא עושים אסאדו כמו שעושים על האש במנגל רגיל.

העיקרון הכי חשוב בעשיית אסאדו ( בניגוד למנגל ) הוא שאת נתח הבשר שמים במרחק גדול מהאש לצלייה ארוכה וממושכת.
כשעושים אסאדו משתמשים בנתחים גדולים של בשר במשקל של קילוגרם אחד או יותר ובעיקר נפוץ השימוש בנתח בשר עם עצם הנקרא קשתית / שופנדרה למרות שאפשר בהחלט להשתמש גם בנתחי אנטירקוט, סינטה וכו'…

בגריל / מנגל הנפוץ בארצנו משתמשים ברשת קבועה.
בגריל אסאדו (הפריז'ה בפי הדרום אמריקאים) או במדורת הגן שלנו ניתן לשנות את גובה הרשת מעל הפחמים באמצעות ידית מנואלה או ע"י מתלה מתכוונן, באפשרותנו לכוון ולקבע את גובה הרשת מעל הפחמים בהתאם לנתח הבשר אותו אנו צולים לפי עוצמת החום הרצויה וכמות העץ והגחלים הבוערים.
הרשת של הגריל אסאדו בנויה אחרת והיא עשוייה מברזל זווית כך שכל הנוזלים ושומני הבשר מתנקזים הצידה ואינם נופלים על הגחלים ויוצרים טעמים לא רצויים בבשר.

השיטה הנפוצה להכנת אסאדו היא על ידי הבערת עצים בגריל האסדו בצד או במדורת הגן עד להפיכתם לגחלים והעברתם מתחת לנתח הבשר התלוי במרחק של 20 עד 40 ס"מ מעל האש ובאמצעות הרשת המתכווננת או ווי התליה משנים את המרחק של הנתח בשר מהאש.

מומלץ למרוח לפני את הבשר בתערובת חרדל, שמן זית, מלח ופלפל שחור "לסגור " אותו ע"י צלייה קלה לפני העשייה ולהגיש בסוף עם רוטב צ'ימצ'ורי שהוא תערובת תבלינים עם שמן זית פטרוזיליה שום וחומץ.

בתאבון (-: