פויקה / קדירה דרום אמריקאית
מצרכים :
2 עצמות בקר
5 ק"ג בשר שפונדרה (מס' 8) / אסאדו חתוך לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
3 בצלים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות
2 קולורבי קלופים חתוכים לקוביות גדולות
5-10 שיני שום קלופות
פטריות שמפיניון (סלסלה)
100 גרם רסק עגבניות
½ ליטר בירה לבנה
2 כפות מרק בקר או תיבול צלי
3 עלי דפנה
½ כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
אופן ההכנה :
מדליקים את מדורת הגן , משמנים עם שמן זית היטב את הפויקה , שמים את הפויקה מעל הגחלים ומטגנים בתוכו את הבצל עד שנהיה שקוף. מכניסים את כל ירקות השורש פנימה ומאדים כחמש דקות. לערבב מידי פעם..
מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב. את הבשר יש להניח במרכז התבשיל, ולדאוג שלא ייגע בתחתית הסיר ולא יבצבץ בראש התבשיל.
בתוך שתי כוסות מים מוסיפים את תיבול הצלי, רסק העגבניות, מלח ופלפל. מערבבים היטב ויוצקים על התבשיל.
מרחקים את הפויקה מאש באמצעות מתקן ההרמה של מדורת הגן , מוסיפים את הבירה ומבשלים בחום נמוך כשלוש שעות מבלי לערבב. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים (שהכמות שלהם צריכה להגיע עד לחמישית מכמות התבשיל). במידת הצורך מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.
בתאבון
מרינדה לפרגיות עוף:
3 כפות שמן זית
3 כפות חרדל
3 כפות סילאן
3 שיני שום כתושים
עשבי תיבול קצוצים דק (רוזמרין/תימין)
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק / חריף
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה :
משרים את הפרגיות במרינדה לכמה שעות לפני הצלייה.
מדליקים את הגריל או את מדורת הגן , משמנים עם שמן היטב את רשתות הצלייה בעזרת חצי בצל טבול בשמן, מניחים את הפרגיות על הרשתות והופכים אחרי מספר דקות.
רוטב צ'ימיצ'ורי
מצרכים:
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
חופן עלי אורגנו
בצל סגול
4-6 שיני שום
1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוכה
צילי חריף (לפי הטעם)
כפית סוכר
1/2 כוס שמן זית
2 כפות חומץ יין
מלח / פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנה :
הוראות הכנה:
טוחנים את כל המצרכים ביחד במעבד מזון בטחינה גסה, מעבירים לצנצנת נקייה וסגורה ושומרים במקרר לפחות לשבוע .
מגישים לצד הבשר/ עוף .
בתאבון